Weekendje ALS

Afgelopen weekend stond, meer dan andere weekenden, in het teken van ALS.
Zaterdag stond de RainBowRun 040 in Eindhoven op het programma. De opbrengst van dit evenement werd geschonken aan wetenschappelijk onderzoek naar ALS. De lopers worden op verschillende plaatsen op de route bekogeld met poeder in de mooiste kleuren; vergelijkbaar met de traditie van Holi in verschillende Hindoeïstische landen. Mooi, een leuk evenement voor een doel waar we 100% achter staan…daar móeten we dus bij zijn!
Zo gezegd zo gedaan, zijn we met zijn allen naar Eindhoven gegaan. Aangemoedigd door Ilse, papa, mama en ‘de kleintjes’ hebben Carine, Dave, Mike en Kevin aan de run van 5 kilometer deelgenomen. Voor de een fysiek en conditioneel wat makkelijker dan voor de ander maar al met al is het parcours zonder problemen afgelegd. Zeuren over fysieke klachten is, met in het achterhoofd het doel waar we het voor deden, natuurlijk helemaal not done .
Ook Ilse (nichtje van Carine) en haar twee vriendinnen Mariëlle en Gerdi zijn naar Eindhoven afgereisd om mee te doen met de RainBowRun 040. Dames nogmaals bedankt voor de gezelligheid en jullie (indirecte) bijdrage aan de strijd tegen ALS!

Zondag heeft mama met een aantal vriendinnen met de fietstocht ‘Trap ALS de wereld uit’ meegedaan. Ook de opbrengsten van dit evenement komen ten goede aan de strijd tegen ALS. Een groep professionele kwebbeltantes, en een mannelijke tegenhanger om de boel in het gareel te houden (ga er maar aan staan!), op de tweewieler…meer gezellig dan fietsen dus.
Met een mooi zomers zonnetje op het bolleke hebben ze een tocht van 30 km afgelegd in de omgeving van Diessen en Moergestel. Uiteraard is onderweg ook aandacht geschonken aan de natte en droge innerlijke mens; geen medelijden met de heer en dames dus. In Diessen op het terras (eindpunt) hebben we ze opgewacht en is nog lekker nageborreld. Op een zonnig terras schoven uiteindelijk ook nog “tant’Han”, Kees, Marianne, Josje en Ted de benen onder tafel. Ook zij hebben allemaal aan de fietstocht meegedaan en genoten van een welverdiend drankje in de zon.

Gezellig met papa, gezellig voor papa, dus gezellig door papa. Pap, dit wekend was wederom voor jou! Hij is, ook door de ALS, niet zo’n prater. Maar geloof ons, hij heeft genoten van al wat er gebeurde. Zijn gezichtsuitdrukkingen afgelopen weekend spraken boekdelen. Hierbij willen we dan ook iedereen bedanken die, op wat voor manier dan ook, heeft meegedaan of bijgedragen aan afgelopen weekend! De verschillende emoties die de revue gepasseerd hebben, zijn voor ons wederom van onschatbare waarde. Het bleek een energieslurpend weekend en hij moet er ook echt even van bijkomen maar het was het helemaal waard.
Mooie bijkomstigheid: de beide evenementen hebben gezamenlijk meer dan €110,.000,- opgebracht. Hopelijk komen we hiermee een stapje dichter bij de broodnodige overwinning die we moeten zien te halen in de strijd tegen ALS!

Op de mooie momenten die we hebben gehad en nog gaan krijgen!

Op de mooie momenten die we hebben gehad en nog gaan krijgen!