Persoonlijke noot: Carine

Na Ilse geeft vandaag ook Carine in een persoonlijke noot aan hoe ze tegen opa en opa’s situatie aankijkt.

“Wanneer wij tegen onze jongens zeggen: “We gaan naar opa en oma”, is het standaard antwoord: “Opa en oma Boot of opa en oma Vliegtuig?”. Nou is opa en oma boot makkelijk uit te leggen, mijn ouders hebben namelijk een boot. Opa en oma vliegtuig is daarentegen een langer verhaal….

Nico wilde heel graag een keer skydiven. Nu was hij al een keer wezen indoor skydiven maar toen we van Nico’s ziekte hoorden werd besloten dat het “echte” werk ook moest gebeuren. Dus afgelopen zomer zijn we met z’n allen in Zeeland naar Nico’s skydive wezen kijken (ergens anders op deze website staat hier een verslag van). Deze bijzondere dag heeft ook op de kleinkinderen zo’n grote indruk achtergelaten, dat ze het nog weken hadden over dat opa uit een vliegtuig ging springen (“Opa vliegtuig springen”). In de loop der tijd is dit afgekort tot opa vliegtuig. En bij opa vliegtuig hoort natuurlijk oma vliegtuig! Een prachtig verhaal waardoor de jongens deze bijzondere dag altijd zullen blijven herinneren.

Wanneer we dan bij opa en oma vliegtuig aankomen maakt het niet uit wie er op de jongens afkomt, opa moet toch eerst gedag gezegd worden! Met een grote boog wordt dan iedereen ontweken en krijgt opa een dikke knuffel. Heel bijzonder om dat telkens weer te zien.

Ik wilde deze verhalen graag delen om te vertellen hoe een geweldige opa Nico is. Samen met Nico hebben de jongens al zo veel mooie herinneringen gemaakt die zullen we nooit vergeten. En Nico: we gaan nog zeker nog mooie, nieuwe maken!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.