MMXV – Annum Faustum

Ondanks dat voor velen het feestgedruis en sociale verplichtingen van de feestdagen weer achter de rug zijn en het ‘normale’ leventje weer in gang is gezet toch een kleine korte terugblik op de afgelopen feestdagen.

Zowel kerst als met oud op nieuw hebben we uiteraard samen doorgebracht. als er ooit een periode van kerst en oud op nieuw is geweest die niet aanvoelde als dagen vol van sociale verplichtingen dan waren het de afgelopen dagen wel. Gezamenlijk de feestdagen doorkomen heeft nog nooit zo vanzelfsprekend aangevoeld. De dagen waren beladen, emotioneel, dubbel, confronterend maar bovenal (en ondanks – of juist dankzij dit): waardevol!!

Vooruitkijkend op het nieuwe jaar mogen we concluderen dat we niet weten wat het nieuwe jaar ons gaat brengen….en ergens natuurlijk toch ook weer wel. Maar you can’t count chickens before they’re hatched. Zeker bij ALS waar je zelf geen invloed op het proces hebt. En daarom kijken we met liefde en plezier terug op het vorige jaar. Dat is achter de rug, een gegeven, dat is onze zekerheid. En dan kunnen we met recht roepen dat we 2014 met een mooi resultaat hebben afgesloten.

Terugkijkend op het vorige jaar hebben we, tegen verwachting en vrees in, als compleet gezin het jaar mogen doorkomen. Een mooie overwinning en een moment om met recht even bij stil te staan. Wat 2015 gaat brengen dat zal de tijd ons leren.  Wij zien met opgeheven hoofd en even strijdbaar als in 2014 het nieuwe jaar tegemoet. Het eindresultaat van 2014 is voor ons een overwinning die we zeker tellen!!

En hoe gaat het nu met papa? Tja, as good as is gets. Met dalen en hele kleine pieken komt papa de dagen door. ALS heeft het lichaam van papa duidelijk in haar macht. Het lichaam mag dan wel gevangen zijn, het karakter papa -onze papa- zal het nooit kunnen insluiten. Daar is hij te positief, eigenwijs, sterk en strijdbaar voor. En dankzij deze winnaarsmentaliteit kunnen we ook 2015 sámen ingaan!

Tot slot natuurlijk ook voor jullie: MMXV – Annum Faustum