Ironman blog updates

UPDATE 01.08.2014

aandacht voor onze race en ons doel in de Hilverbode.

aandacht voor onze race en ons doel in de Hilverbode.

Sorry dat we jullie zo lang hebben laten wachten op een update maar omdat we nu tegen het einddoel aanhangen is de intensiteit van de trainingen (inclusief constante vermoeidheid van het lichaam) toegenomen. We hebben weer een hoop meegemaakt, ervaren en ondernomen om volgende week zondag (lees: 10.08.2014) er vól tegenaan te kunnen.

Zoals aangegeven is de intensiteit van de trainingen toegenomen. Niet dat je 3 weken voor het evenement nog veel ‘fysieke winst’ kan behalen, maar het lichaam scherp houden en de spanning op de spieren behouden is wel enorm belangrijk. Toch, een jaar trainen is iets waar wij wellicht wat licht over gedacht hebben. Niet iedereen sport minimaal 6x per week, toch? Zeker in combinatie met een sociaal leven en werk is dit iets wat je uitput. Wij zijn dan ook enorm blij dat het trainen er bijna op zit!!

Wat wij hebben meegemaakt? Pfoe. We zaten gisteren op het terras te bedenken wat we allemaal hebben mee gemaakt de afgelopen 4 maanden. Een greep uit de wedstrijden die we gedaan (gezamenlijk/individueel) hebben:
Drunense Duinenloop,
Goed Beter Best Loop in Best,
Zwemloop in Rucphen/Nuenen,
Triathlon Weert,
Triathlon La Roche (Ardennen),
Triathlon Antwerpen.
Als je dit lijstje zo bekijkt dan is alleen het aantal wedstrijden dat we gedaan hebben al meer dan voldoende, daar is de dagelijkse training dan nog niet eens bij opgeteld.

En dan nu, over 9 dagen, zijn we eindelijk daar: Ironman Wiesbaden 2014. Het doel waarvoor we een jaar lang hebben afgezien, afgebeuld, kapot getraind en onszelf hebben weggecijferd. Met maar 1 doel: finishen voor papa, onszelf en om onszelf dan ein-de-lijk Ironman te kunnen noemen.

Hou de blog de komende tijd in de gaten voor nog een laatste update naar de grote race toe!

Groeten,
Maurits, Tim en Mike

UPDATE 18.06.2014

Zijn we weer!! Dit keer herstellende van een ontzettend zware maar zeer leuke triathlon ervaring in België. Dit keer stond de wedstrijd La Roche 111 (111 staat voor het aantal km’s) op het programma.

La Roche 111 staat bekend als zwaarste triathlon van België. Deze hebben wij uitkozen op aanraden van trainingsvrienden omdat deze wedstrijd volledig bestaat uit klimmen en…. ja klimmen eigenlijk. We begonnen met 1km zwemmen in het stuwmeer van Nisramont. Vervolgens moesten wij op de fiets stappen richting (lees een klim van 10km vals plat) richting Bersimenil waar eigenlijk 3 rondes gefietst en 3 rondes gelopen moest worden. De zwaarste beproeving die wij drie maal moesten ondergaan was de Col de Haussire. Col de Haussire is met haar 3,9km een ware kuitenbijter en maakt onderdeel uit van een 100km lange fietstocht waarin nog enkele van deze ‘pukkels’ je benen onder handen nemen.

Col de Haussire

Col de Haussire

Net toen onze benen serieus begonnen te verzuren waren we eigenlijk al klaar met het fietsonderdeel, op naar het lopen! We ging uit van een vlak parcours maar niets was minder waar. Zowaar 10 km klimmen tijdens het hardlopen….. We hebben met zijn drieetjes afgezien, doorgezet en met trots gefinisht. Hoe lekker is dat wanneer je over 2 maanden Wiesbaden voor je kiezen krijgt wanneer je dit goed doorstaan hebt!

De vriendin van Tim Smolders (Denise Admiraal) was aanwezig bij deze memorabele dag en heeft een fantastisch verslag gemaakt middels video. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het filmpje!!

La Roche 111 – 2014. from Mike Jansen on Vimeo.

Nu gaan we keihard door met trainen omdat over nog geen 2 maanden het ultieme doel op ons staat te wachten… Ironman Wiesbaden!!

Groetjes,
Mike, Maurits en Tim.

UPDATE 07.05.2014

Wow! Wat is er toch veel gebeurd de laatste tijd! Zwemloop, hardloopwedstrijden, trainen met Miel van Berkel, ontvangst ligsturen en zadelpen van DMPBIkes uit Oisterwijk, Mike ziek en de Ironman zelf.

Om maar even met het laatste te beginnen….
Vanuit de organisatie van Ironman kregen we het verontrustende bericht dat de licentie van de wedstrijd is ingetrokken vanwege het fietsparcours. De organisatie krijgt deze niet overeengestemd met de gemeente Berlijn waardoor is besloten om het niet door te laten gaan. Wat een domper!

Vervolgens kregen wij het bericht dat ze ons tegemoet willen komen met een aantal leuke alternatieven waaronder het EK Triathlon te Wiesbaden. Dit is het EK welke onder het label van Ironman valt, klinkt wel erg aantrekkelijk nietwaar? Toch moet je de mogelijkheden naast elkaar leggen want het parcours van Berlijn en Wiesbaden zijn NIET te vergelijken, op de afstand na. Bergen, heuvels en een groter meer maken het tot een extreem uitdagend en lastig parcours: een échte Ironman dus. Wij hebben besloten om onze trainingsschema’s helemaal aan te passen naar een meer berg-georiënteerde training. Wanneer de Ironman Wiesbaden European Championship plaatsvindt? 10 augustus 2014. Noteer in uw agenda en kom gerust kijken (achter Keulen).

In al onze uitingen/nieuwsberichten moeten we dit nieuws aanpassen en hier zijn we dan ook hard mee bezig.

Training op maat... voor Iedereen!

Training op maat… voor Iedereen!

Met Miel van Berkel hebben we momenteel de meeste ideale trainingsmethode te pakken buiten onze reguliere duurtrainingen. Miel ondersteunt ons met een ‘core-specifieke’ bootcamp zodat wij sterker worden in onze romp. Dit zal moeten resulteren in o.a. (naast zware trainingen, dank je Miel!) een stabielere positie tijdens het lopen, zwemmen en fietsen! Ben jij ook geinteresseerd in een proefles bij Miel? www.mvbtraining.nl

Dan de zwemloop en hardloopwedstrijden. Hier kunnen we kort over zijn. Dit pakten we allen aan als trainingsmomenten welke resulteerden in stabiele races met tijden welke precies binnen ons schema horen: complimenten aan onszelf. 17 Mei gaan we deelnemen aan de ¼ triathlon van Weert: een serieuze uitdaging 3 maanden voor het grote evenement in Wiesbaden.

www.dmpbikes.nl

www.dmpbikes.nl

En daar gaan we weer, mega trots zijn op onze sponsor uit Oisterwijk: DMP BIKES!!!!!
Chris en Karin hebben zich belangenloos ingezet om ons te voorzien het perfect, fietsgerelateerd, materiaal: een ligstuur en zadelpen. DMPbikes.nl is een bedrijf wat zich richt op exclusieve racefietsen of fietsen welke u meer naar uw wens wilt laten ombouwen. Of u nu iets meer naar voor wilt zitten voor een betere ondersteuning, een setje kwalitatief betere banden of de laatste trends laten verwerken op uw fiets: Chris en Karin zijn vaklui!!! Met onze ligsturen liggen we beter en aerodynamischer op het wegdek en de zadelpennen welke ze hierbij beschikbaar stelden zorgen ervoor dat we een juiste houding tijdens het fietsen hebben. Aan het materiaal mag het niet liggen zeggen ze vaak: nou DMPBikes…. dat ligt het nu ZEKER NIET!!! 😀
Mike is de afgelopen 2 weken erg ziek geweest. Griep, maagklachten en oververmoeidheid waren symptomen waarmee hij gedwongen op best moest liggen. Enigszins uitgerust gaat hij nu de trainingen hervatten en genieten van het mooie weer buiten en de familie!

Tot de volgende update!

TiM, Mike & Maurits

Team Ironman for ALS

UPDATE 17.4.2014
Toch een speciale dag dit want over exact 3 maanden zullen we, hopelijk, over de finish zijn gekomen. Sinds de laatste update is er weer van alles op ons pad gekomen. Ook hiervoor weer wat highlights:

1. Sponsorupdate Disports
2. Sponsorupdate Vrienden
3. Testwedstrijden
4. Trainingsschema

Allereerst het leukste, en toch wel belangrijkste, nieuws van de afgelopen maand. We hebben de kleding officieel in ontvangst mogen nemen!!! Het is werkelijk waar fantastisch om sportkleding van zo’n gerenommeerd merk aan te mogen trekken. Het voelt professioneel, het oogt professioneel en uiteindelijk mag het natuurlijk niet aan het materiaal liggen ;). Tom Egging heeft met zijn webshop www.disports.nl fantastisch werk geleverd en daarom alle credits naar hem hiervoor. Tom heeft behalve traithlon kleding ook fantastische hardloop- fiets en zwemkleding dus mocht je geïnteresseerd zijn: Tom is de man hiervoor! Zoals hij ons geholpen heeft met de perfecte kleding zal hij ook jullie kunnen helpen. Wij zeggen: neem gerust eens een kijkje op zijn webshop en Tom: BEDANKT!

Groepsfoto sponsoring Ironman tegen ALS

Groepsfoto sponsoring Ironman tegen ALS

 

 

 

 

 

 

EXTRA SPONSORS!!!
Nadat Babette Melis en Bianca van Diemen (vrienden) lucht kregen van onze plannen om deze uitdaging aan te gaan vonden ze het leuk (en wij natuurlijk ook!!!) om iets te geven waar wij en de sponsoren iets aan hebben. Een ontzettend stoer en leuk Björn Borg vest met daarop logo’s van bedrijven die ons steunen in de weg naar Ironman Berlin’14. Alle sponsoren (en we gaan ze op de homepage vernoemen) HARTELIJKE DANK voor jullie bijdrage en steun!!

foto

Nieuwe sponsoren! Bedankt Bianca en Babette!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat wij geen idee hebben van wat we kunnen verwachten tijdens de Ironman hebben wij ons ingeschreven voor een aantal belangrijke test- en meetmomenten. De CityTraithlon Weert op 17 en 18 mei. Citytriathlon Weert maakt deel uit van de Lotto Eredivisie Triathlon, de Nederlands Kampioenschappen Olympic distance voor Elite en kwalificatie voor de Jeugd Olympische spelen in China. Hier zullen wij deelnemen aan de ¼ triathlon. Puur voor de ervaring.
Ook zullen de zwemloop in Rucphen en hardloopwedstrijd ‘Rondje Tilburg’ onderdeel zijn van ons trainingsschema.

Over trainingsschema’s gesproken…. Iedere dag zullen we er tegenaan moeten en het monnikenbestaan gaat vanaf nu dan ook echt van start. Onderstaande een schema waar Mike op dit moment middenin zit.

Ps. Wil jij SAMEN MET ONS bekendheid geven aan de ziekte waar wij als familie mee worstelen? Wil jij, in de vorm van een donatie, bijdragen aan het uit de wereld schoppen van dit vreselijk leed? http://www.alsacties.nl/ironmanvoorpapa

Gr Mike, Maurits en Tim
http://www.facebook.com/ironmanforals

——————————————————————————————————————————–

UPDATE 19.3.2014
Inmiddels alweer een tijdje geleden dat we een ‘sportieve update’ hebben geplaatst. Alles heeft een reden zullen we maar zeggen. Er is namelijk erg veel gebeurd in deze tussenliggende periode. Om een kleine opsomming te maken:

  1. Toevoeging Tim Smolders aan het team.
  2. Afspraken met sponsors
  3. Afspraken met media
  4. Trainingsschema
  5. Testwedstrijd

First things first. Tim Smolders heeft vorig jaar al aangegeven het gehele Ironman ‘project’ al te overwegen maar de keuze om hier volledige toewijding aan te geven is begin dit jaar pas écht gevallen. Tim is een bekende van de familie Jansen en van Maurits en dat maakt het voor ons vertrouwd om onder de naam Ironman for ALS mee te doen. Tim heeft in deze triathlon de ideale sportieve uitdaging welke hij samen met vrienden aangaat maar het als ode opdraagt voor papa.

Op de achtergrond was er al contact gaande met diverse bedrijven welke het idee van ons ondersteunen. Met Disports.nl en DMPbikes hebben we de ideale sponsors te pakken; kleding en materiaal daar mag het immers niet aan liggen… Hierover in de volgende update veel meer!

Nadat we reeds via de sociale media en het lokale weekblad Hilverbode de nodige aandacht hadden kwam daar deze week de Uitstraling bij. Zoveel leuke reacties op hetgeen wij voor ogen hebben! Inmiddels zijn we met diverse toonaangevende blogs/websites in gesprek voor leuke artikelen dus dat beloofd veel goed. Natuurlijk willen wij nog veel en veel meer aandacht dus mocht jij een goed idee hebben voor exposure: mail ons gerust!

Zoals eerder aangegeven begin onze trainingsschema’s nu echt te lopen. De duur van iedere training wordt langer en de intensiteit neemt grote stappen met ons. Het belangrijkste: de voldoening en energie na iedere training blijft ons als een robotje bezighouden. Het blijft nog steeds enorm leuk, uitdagend en inspirerend om elkaar zo fanatiek te zien.

Nadat Mike zich verzekerd wist van een 28e plek tijdens de Drunense Duinen loop op de 10k werd er zonder na te denken ingeschreven voor de échte grote test: 17mei CityTriathlon Weert. Dit is een eredivisie wedstrijd, inhoudende dat enkel de beste hier aan de start verschijnen. Ook al zijn wij recreatieve atleten: we laten ons niet kennen en gaan voor het uiterste op 17 mei. Vind je het leuk om eens bij zo’n wedstrijd aanwezig te zijn? Neem hiervoor gerust contact met ons op voor meer informatie.

Voor nu denken wij de belangrijkste punten genoemd te hebben. Houd deze blog goed in de gaten voor meer nieuwtjes omtrent papa en ons triathlon team!

Ps. Wil jij SAMEN MET ONS bekendheid geven aan de ziekte waar wij als familie mee worstelen? Wil jij, in de vorm van een donatie, bijdragen aan het uit de wereld schoppen van dit vreselijk leed? http://www.alsacties.nl/ironmanvoorpapa

Gr Mike, Maurits en Tim
http://www.facebook.com/ironmanforals

 

UPDATE 22.01.2014
[Hieronder een persoonlijke noot van Mike en Maurits over de Ironman.]
Vanaf de eerste dag dat de diagnose bij papa werd gesteld wisten wij het zeker: dit gaan we voor hém doen! Dat we ooit zo’n uitdaging aan zouden gaan dat wisten we, maar nu kwam het ineens heel erg dichtbij. Doorgaans train je voor meerdere jaren wanneer je deel gaan nemen aan een Ironman echter weten wij dat we nu die tijd niet hebben; iets met spijkers, koppen en slaan. Hardlopen deze we eigenlijk al een aantal jaar maar dat is slechts 1 onderdeel van de drieluik. Volgende fase was het aanschaffen van een fiets. Rond de zomer zijn we gestart met het maken van onze eerste kilometers op een, op de eerste ervaringen afgaand, niet zo’n comfortabele fiets. Inmiddels zijn we al redelijk 1 met deze stalen ros en weten we hier wel mee om te gaan. In december besloot Mike alvast te starten met het volgen van zwemtrainingen. Een onderschatte discipline zo bleek… 3x per week liggen Maurits en Mike momenteel in een chloor bad in Waalwijk. Hier trainen we gezamenlijk met triatleten van Tv Waalwijk. Dinsdagavond om 21.30, zaterdagmiddag om 12.30 en zondagochtend om 8.45 zijn we trouw aanwezig. Technische aspecten van het zwemmen gecombineerd met kracht, stabiliteit en snelheid. Een aanslag op je lichaam wanneer je dit gewoonweg niet kent. Inmiddels heeft onze trainer een schema samengesteld welke we dienen te volgen wanneer we op 13juli afgetraind aan de starten dienen te staan:

schema

Maandag fietsen, dinsdag zwemmen, woensdag hardlopen, donderdag fietsen, VRIJdag, zaterdag fietsen en zwemmen en zondag zwemmen gecombineerd met hardlopen.

Dit schema zal gedurende de komende weken/maanden op intensiteit zwaarder worden.
Bovenstaande zorgt er ook voor dat je offers moet maken: het uitgaan is er niet meer bij, alcohol is (eigenlijk) uit den boze, eetpatronen zijn aangepast en iedere vrije minuut van de dag ben je met deze sport bezig. Het MOET omdat de Ironman –letterlijk- een aanslag is op je lichaam….

We zullen eens in de maand een update geven van wat wij aan trainingen volgen, wat we er voor moeten laten en hoe we er fysiek voor staan. Maar 1 ding is zeker: dit doen we voor papa!!

1 gedachte op “Ironman blog updates

  1. Pingback: Feestje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.